Höstvandring till Helags 14-18 september 2019

På årets höstvandring beger vi oss till Härjedalsfjällen och Helags för några härliga dagars avbrott i vardagen. En vandring för den som drömt om att se fjällen i höstfärger, likaväl för den som gärna vill uppleva det igen. Vid den här tiden kan man få uppleva soliga värmande stunder i lä, den första kylan som ger höstens färger och kanske även få pröva sina regn- och vindtäta kläder. Vi startar i Ramundberget och tar oss via Fältjägarstugan till Helags fjällstation. Helags är Sveriges högsta fjäll söder om polcirkeln, 1796 m, och där finns också Sveriges sydligaste glaciär. Vi stannar 2 nätter och gör en dagstur i området. Väderförhållanden avgör var. Sista dagen vandrar vi till Ljungdalen. 

Dagsetapperna är ca 12-16 km, där vi börjar med den längsta sträckan och avslutar med de kortare. Dagsturen från Helags fjällstation möjliggör vandring eller vila. Detta gör att vandringen kan passa nybörjaren såväl som den fjällvana. Du bör ha medelgod kondition och orka gå 16 km/dag med din ryggsäck (12-14 kg). Som vanligt samlas vi på kvällarna till gemensam middag tillagad av kvällens matlag, ett väl beprövat och trevligt sätt att umgås. Helags har bastu, en skön avkoppling efter en dags vandring med ryggsäck.
Vi bor varierat.: vandrarhem i Ramundberget, Fältjägarstugan och på Helags fjällstation.
Vandringssträcka: ca 5 mil. Dagsetapperna är mellan 12 och 16 km. 
Antal deltagare: 11
Avresa: Lördag 14 september kl 09.40 (Uppsala), kl 08.30 (Stockholm)
Hemkomst: OBS: Torsdag morgon 19 september kl 05.52 (Uppsala), kl 06.38 (Stockholm)
Certifierade ledare: Lena Douhan Håkansson (lena.douhan.hakansson@friluftsframjandet.se) och Ulrika Jahrmarkt (
ulrika.jahrmarkt@friluftsframjandet.se)
Anmälan senast: 16 augusti.
Anmälningsavgift: 400 kr (Återbetalas ej vid avbokning)
Total deltagaravgift: ca 3500 kr (inkluderar alla resor, ledarkostnad, middag på Helags fjällstation och avgift till lokalavdelningen). Kostnad för logi (ca 1500 kr för STF- och Friluftsfrämjarmedlem) och mat tillkommer.
Betalning: anmälningsavgiften betalas direkt vid anmälan. Resterande summa betalas senast 22 augusti till bankgiro 5177-5500. Som referens anges: fjäll och namn.

 

Liknande evenemang

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.