Välkommen till en grundkurs i metoden lösningsfokuserat förhållningssätt med inriktning mot NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). 

Mål
Under den här dagen får du lära dig hur man kan använda det lösningsfokuserade förhållningssättet i arbetet med ungdomar och vuxna med NPF. Du får en grund i de diagnoser som ingår samt praktiska tips på hur du kan arbeta med lösningsfokus i ditt dagliga arbete.

Målgrupp
Dagen vänder sig främst till dig som arbetar inom skola, vård och omsorg och möter personer som har NPF. Alla andra intresserade är välkomna. Medlemmar och stödorganisationer till Riksförbundet Attention är välkomna med medlemsrabatt. 

Från tidigare kursdeltagare:
”Varierat, innehållsrikt och lärorikt”.
”Den bästa och mest givande dagen på många år”.

Ur innehållet

  • Översikt av Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 
  • Introduktion till det lösningsfokuserade arbetssättet
  • Översätt problem till målsättningar
  • Använd styrkor för att hantera svagheter
  • Bygg på möjlighetstänk och sikta på önskade lägen
  • Hitta ”Må-bra-mönster”
  • Praktiska tips och övningar

Kursledare
Johan Bysell
– examen i kommunikation och ledarskap och mångårig erfarenhet av förändringsarbete utifrån det lösningsfokuserade synsättet.

Anders Moberg -  yrkesverksam och uppskattad föreläsare på Attention Utbildning, Mångårig erfarenhet av att utbilda om NPF. 

Datum och plats
Torsdagen den 25 oktober 2018 kl. 09.30-15.30. Start klockan 09.00 med kaffe, registrering och smörgås. Adress är St Gertrudskonferens, Malmö.

Pris
Ordinarie pris: 2369 kr inkl. moms (1895 exkl. moms). Medlem i Riksförbundet Attention: 1658 kr inkl. moms (1326 exkl. moms). Stödorganisationer: 1 person till medlemspris.

I kursavgiften ingår boken ”Det finns alltid ett sätt – Lösningsfokus och ADHD”, kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagskaffe. 

Erbjudande: Kom 3 eller fler ordinarie betalande och få 15% rabatt på hela bokningen (för att rabatten ska gälla måste bokningen göras på samma anmälningsformulär och med samma faktureringsadress).

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 10 oktober. Observera att antalet platser är begränsat.
Det går att avboka din kursplats t.o.m. två veckor innan kursen äger rum. Därefter är din anmälan bindande.

Observera det sista steget med att bekräfta din anmälan nedan. Välkommen!   

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.