Lär dig grunden för överförmyndarverksamheten på WJ, s populära utbildning Överförmyndarens ABC. Utbildningen äger rum i Skövde på Hotell Billingen.

Hotell Billingen ligger bara någon minuts promenad från Skövdes resecentrum.

Det är lätt att ta sig till Skövde med tåg. Med snabbtåg tar det två timmar från Stockholm och en timme från Göteborg.  Kommer du med bil så kör du till Trädgårdsgatan 10 i Skövde.

Under två dagar går vi igenom det grundläggande i överförmyndar-verksamheten. Som ny hos överförmyndaren kommer man att ”bombarderas” med mycket information och kommer också att få ta del av mycket åsikter om tingens ordning. Då är det extra viktigt att veta vad som hör till lag och andra rättskällor. Regelverket kommer därför att gå som en röd tråd genom utbildningen. När du åker hem kommer du att hitta rätt i föräldrabalken och andra relevanta författningar även om du inte är jurist.

Observera att denna kurs riktar sig i första hand till dig som inte varit så länge i verksamheten och inte gått någon tidigare nybörjarutbildning. Men även du som är lite mer erfaren kan ha nytta av denna utbildning, eftersom den tar upp de flesta regler som man träffar på i den löpande verksamheten. Dessutom ingår ett gediget kursmaterial som man kan ha direkt nytta av i sitt dagliga arbete.

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.