Bergslöparna presenterar stolt femte upplagan av terrängloppet TOM.

 

Det är en riktigt fin runda med otroligt vackra partier i väldigt varierad miljö. Långa banan går över Hålaberget med magnifik utsikt över tävlingsområdet, vidare genom Nykyrka, förbi Verner von Heidenstams anrika Övralid följt av ett väldigt trevligt utförslöpningsparti med utsikt över Vättern. Rundan avslutas i Ödeby efter ett avsnitt med böljande och svepande stiglöpning.

 

Banan innefattar en del löpning på traktorväg, löparspår och grusväg. Men tonvikten ligger på stig/terräng-löpning. Vissa delar är väldigt tekniska, andra delar är snabba och lättlöpta. Det finns även risk för att det kan vara ganska blött och lerigt i början av april. Vi rekommenderar starkt att du har skor lämpade för terränglöpning. Är man ovan terränglöpare rekommenderar vi att man lägger in lite terrängpass i kalendern för att stärka vrister och träna upp koordination och balans.

 

Precis som tidigare år är mustasch obligatoriskt vid målgång, och det blir givetvis pris till bästa mustasch även i år.

 

Fjärde upplagen av TOM går av stapeln 6 april 2019. Precis som tidigare år erbjuds två distanser, 30km och 14 km. Banorna går förbi Övralid och Farfarsstugorna, här är en perfekt plats för åskådare att ta en fika samtidigt som man kan heja på löparna.

Bergslöparna arrangerar TOM till minne av vår bortgångne vän Tom Bjernerud. Tom dog i en lavinolycka i Hemsedal 3 januari 2013. 

10 april 2019 skulle Tom ha fyllt 39 år. 

 

Tom älskade mustascher! Mustascher i alla former! Gärna lösmustascher. Man kan göra lösmustasch av lakrits, mossa eller varför inte dill? Vi i Bergslöparna älskar löpning i skog och på berg, löpning i kombination med naturupplevelse är något som får oss att må bra och löpning har varit en stor del i sorgearbetet efter Tom för alla oss i Bergslöparna. 

 

Så för oss och för Tom, TOM – Trail Och Mustasch.

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.