Kursen fokuserar på säkringsarbetet som används vid topprepsklättring. Under de 3,5 timmar vi har till vårt förfogande går vi igenom hur vi knyter in oss i selen, hur vi säkert tar emot fall, säkrar och firar ner en klättrare. För att få använda vår anläggning för topprepsklättring behöver du efter avslutat kurs boka in en uppklättring. Efter lyckad uppklättring (praktiskt och teoretiskt prov) får du ett grönt kort som gäller på IKSU och andra klätterväggar i Sverige. Mer information om uppklättringen får du under kursens gång och vid bokning av uppklättring. 

Bra att veta: Tänk på att sista anmälningsdag är dagen före kurstillfället kl 17:00, så var ute i god tid. Det går endast att anmäla sig via hemsidan. Efteranmälan är inte möjlig. Det går bra att komma ensam då vi parar ihop er i grupper. Samling sker inne i Lofoten (IKSU:s klätterhall). Ha inomhusskor och träningskläder på dig. Hämta ut ett par klätterskor i receptionen innan kurstillfället. Har du egen klätterutrustning kan du ta med och använda den.  

Anmälan är bindande och läkarintyg krävs för återbetalning av anmälningsavgiften eller för att få byta tid till andra kurs tillfällen. Kontakta oss för mera information. Det är viktigt att komma i tid. Vid sen ankomst, mer en 15min så är platsen förverkad.

Blir det för få deltagare kan kursen ställas in, vi kontaktar dig och bokar in dig på nästa lediga kurstillfälle, eller betalar tillbaka anmälningsavgiften till dig. Har du frågor, kontakta ansvarig för kurser på Klatterkurser@iksu.se

Liknande evenemang

Läs mer & boka

Medlemavgift till IKSU klättring för 2019 med anslutning till Svenska klätterförbundet

01 januari 2019

IKSU sport

IKSU

300 SEK

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.