Workshopen kring extern palpation av bäckenbottenmusklerna kommer du som deltagare både att palpera och bli palperad i området. Inga interna tekniker används. Kursen ges exklusivt till cert MammaMagetränare.

Alla som deltar kommer att uppmanas att ge andra möjlighet att få palpera, så vi hjälper varandra. Inga känsliga eller sexuella områden berörs utan kursen handlar om att lära sig känna bäckenbottenmusklerna, få en bra uppfattning om deras funktion, spänningsgrad, ev triggerpunkter, felaktivering (krystning i stället för lyft) och en rad andra frågeställningar. Vi kommer även att palpera kring bäckenet och ligament som finns i området liksom vad man kan respektive inte bör göra kring graviditet och förlossning.

Du behöver ha stor erfarenhet av att kliniskt möta kvinnor och vara van att palpera strukturer.  Det är en fördel att du är någon form av manuell terapeut men även inom andra yrkesgrupper kan det finnas behov av denna kunskap och teknik. För att få mest ut av kursen bör du se att du har praktisk användning av innehållet och kommer att praktiskt palpera klienter. 

Män är självklart välkomna på kursen och de flesta aktuella muskler som palperas på kursen finns även hos män. 

Funderingar?

Vi diskuterar gärna dina tankar och idéer och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig. Kontakta oss nedan.